SCANDALUL continua: unul din barbații ridicați de jandarmi la Topoloveni era jurnalist - Omul a fost AMENDAT cu 1.000 de lei

Postat la: 22.05.2019 02:08 | Scris de: E-politic

Un bărbat care fusese ridicat de jandarmi în timpul vizitei lui Liviu Dragnea la Topoloveni, județul Argeș, corespondent al unei televiziuni cu program exclusiv online, a fost amendat cu 1.000 de lei după intervenția jandarmilor.

Traian Paparete, corespondent al Rezistența TV, televiziune cu program redus, exclusiv online, scrie pe Facebook că a fost amendat cu 1.000 de lei, conform Mediafax.

Citește și: BOMBĂ Colegiul Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni CRITICĂ modificările făcute legilor justiției

„Am primit o primă în valoare de 1.000 lei de la danJardermeria Argeș, cea care apără penalii și hoția, pentru evenimentul privat al lui dracnea de la Topoloveni din 17 mai 2019”, scrie Traian Paparete.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, Luiza Ciobănescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în total 5 persoane au fost amendate în urma protestului de la Topoloveni, una dintre ele primind și un avertisment.

„Au fost aplicate un avertisment pentru refuz de legitimare și cinci amenzi pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și neînregistrată”, a spus Luiza Ciobănescu.

Vineri, mai mulți protestatari au fost ridicați la Topoloveni, în județul Argeș, de jandarmi și duși la Poliție pentru legitimare. Potrivit reprezentanților IJJ Argeş, protestatarii au afișat bannere și au scandat lozinci și au fost conduși la secția de poliție pentru legitimare.

Ulterior, Parchetul militar de pe lângă Tribunalul București s-a autosesizat în cazul intervenției jandarmilor la Topoloveni în timpul vizitei președintelui PSD, Liviu Dragnea, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

PMP, dar și 41 de grupuri civice au solicitat demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru maniera în care jandarmii au intervenit vineri la Topoloveni, catalogând reacția forțelor de ordine drept una "abuzivă, de intimidare".