SCANDAL la Antena 3 intre Eugen Teodorovici și un fost ministru: Poate știți mai bine, mai multa matematica decat noi

Postat la: 12.01.2019 12:56 | Scris de: E-politic

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a dat, sâmbătă dimineața, într-o emisiune, o explicație care contrazice matematica, când a susținut că există bani ca salariile unor bugetari să fie majorate de la 1 ianuarie 2019.

Vorbind despre buget, care nu este încă adoptat, Eugen Teodorovici a dat precizat faptul că toate cheltuielile sunt prevăzute și nu există probleme cu plățile.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

În acest sens, oficialul de la Finanțe a dat drept exemplu salariilor majorare ale unor bugetari - cu o pătrime din diferența de la finele 2022, comparativ cu finele 2018 -, iar majorarea se aplică de la 1 ianuarie 2019.

„Ele se vor acorda. Nu este niciun fel de risc. Niciun fel de problemă. Până la aprobarea bugetului pe 2019 funcționăm cu această 12-zecime din bugetul aferent 2018. Cu alte cuvinte, nu este niciun fel de problemă de finanțare, pentru că pot pune acea fracție din 2018 și poate fi cheltuită încă din prima lună a lui 2019. Nu va fi niciun fel de blocaj”, a explicat Teodorovici.

Citește și: Juncker salută o decizie controversată a Guvernului României

Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIMMR), prezent în emisiune, fost ministru în guvernele Victor Ponta și Sorin Grindeanu, l-a contrazis pe ministrul Finanțelor, susținând că cel din urmă nu știe aritmetică.

„1 pe 12 dintr-un buget în care nu erau prevăzute măririle, nu poți să incluzi și aceste lucruri. Este o chestie banală de aritmetică”, a afirmat Jianu, în aceeași emisiune.

Citește și: Creștere semnificativă a salariilor!

Ministrul Finanțelor i-a replicat că nu înțelege motivarea.

„1 pe 12 dintr-un buget anterior, în momentul în care mărești niște lucruri, nu prea dă la fel”, a revenit Jianu.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

„Ia puneți rezultatul împărțirii unui buget la 12, într-o singură lună și vedeți dacă vă va ajunge cheltuiala. Cred că este suficientă. Nu?”, i-a replicat Teodorovici.

„Încă o dată, aritmetica nu prea arată așa, dar poate știți dumneavoastră mai bine, mai multă matematică decât noi”, i-a răspuns Jianu.

Citește și: Juncker salută o decizie controversată a Guvernului României

„Nu poate. Sigur. Alte lucruri despre buget. Ce doriți să vă mai spun?”, a încheiat Teodorovici.