Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buica, saluta decizia CNCS in cazul Viorel Catarama

Postat la: 27.05.2020 14:15 | Scris de: E-politic

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, salută decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de a respinge petiția prin care Viorel Cataramă l-a acuzat de discriminare și tratament diferențiat, în urma unei declarații publice a referitoare la listele de semnături pentru alegerile prezidențiale din anul 2019.

„Hotărârea CNCD nr. 121/2020 stabilește că nu am comis discriminare prin declarațiile publice pe care le-am făcut pe tema suspiciunilor legate de validitatea unor semnături din listele mai multor candidați la alegerile prezidențiale, printre care și domnul Viorel Cataramă, a declarat Constantin-Florin Mitulețu-Buică.

De asemenea, CNCD a respins și acuzația de tratament diferențiat pe care aș fi aplicat-o în cazul domnului Cataramă, luând în considerare faptul că decizia de sesizare a organelor penale în cazul a domniei sale, dar și a altor opt candidați, a fost luată de Biroul Electoral Central (BEC), iar eu, ca membru al BEC, am explicat această măsură la solicitarea presei, a mai precizat președintele AEP. El a ținut să sublinieze că a respectat și va respecta întotdeauna legea, atât ca persoană privată, cât și ca demnitar.

Reamintim că în perioada electorală pentru alegerea Președintelui României, BEC a respins mai multe dosare de candidatură și a sesizat organele de urmărire penală cu privire la existența unor copii xerox și a numeroase similitudini în listele de susținători depuse de aceștia”, se arată într-un comunicat al președintelui AEP.