Ministrul Culturii lovește din nou și explica alegerea Irinei Rimes: 'Cultura nu trebuie consumata doar de elite'

Postat la: 15.02.2020 09:56 | Scris de: E-politic

Ministrul Culturii, Bogan Gheorghiu, a explicat, cu privire la numirea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuși, că nu trebuie consumată cultura doar de elite. În CV-ul său, Gheorghiu spune că deține „capacitate de analiza sarcini şi spargere în responsabilităţi”.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a explicat de ce a numit-o pe Irina Rimes ambasador onorific al Zilei Constantin Brâncuşi 2020.

Citește și: A fost detonată nucleara, după reținerea lui Beuran: Urmează Arafat

„Dacă fiecare eveniment cultural s-ar promova doar în zona academică, pe canale nişate, s-ar adânci prăpastia între generaţii. Cultura nu trebuie să se adreseze doar unor nişe şi nu trebuie consumată doar de elite”, arată un comunicat de presă.

Ministrul îşi descrie în CV-ul publicat pe pagina Camerei Deputaţilor punctele forte ale abordării sale profesionale: „Abilităţile sociale au fost conturate şi ”contretizate” prin intermediul proiectelor de echipă la care am participat”, explică oficialul.

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran

Bogdan Gheorghiu se prezintă astfel în documentul oficial: „Deţin capacitate de analiza sarcini şi spargere în responsabilităţi, capacitate de evaluare abilităţi profesionale ale colaboratorilor şi alocare a task-urilor, spirit analitic, lucru în echipă, spirit de evaluare şi îmbunătăţire, monitorizarea lucrului echipei”.

De-a lungul timpului politicienii s-au lovit de creaţiile lui Constantin Brâncuşi în moduri care nu le-au făcut mereu cinste.

Citește și: EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

Klaus Iohannis şi Ilan Laufer au fost taxaţi pentru şedinţe foto în care fie stăteau pe lucrare, fie glumeau printre elementele sculptate.

Nici vedetele nu au avut o relaţie mai uşoară cu opera ui Brâncuși, CRBL fiind la un pas să fie declarat „persona non grata” de autorităţile din Târgu-Jiu după ce s-a fotografiat în glumă lângă monumentul din oraş.

Citește și: Mutare-cheie! Dacia distruge concurența .