Haos total in Marea Britanie! Boris Johnson, in conflict cu propriul cabinet din cauza posibilitații unui Brexit fara acord

Postat la: 09.10.2019 20:40 | Scris de: E-politic

Premierul britanic Boris Johnson este in conflict cu un grup de miniștri din propriul cabinet, care vor să demisioneze, acuzându-l pe acesta că va scoate Marea Britanie din UE fără un acord, relatează publicația The Times, citată de Reuters, scrie Mediafax.

Ministrul Culturii, Nicky Morgan, ministrul britanic pentru Irlanda de Nord, Julian Smith, ministrul Justiției, Robert Buckland, ministrul Sănătății, Matt Hancock și procurorul general Geoffrey Cox, se află pe "o listă a celor care urmează să demisioneze", a relatat The Times.

Adrian Năstase, replică sarcastică pentru Oreste: 'Am aflat că vor fi consultanţi la prezidenţiale pentru Kelemen Hunor'

O sursă din cadrul cabinetului a informat că un număr mare de conservatori din Parlament vor demisiona dacă se va ajunge la un Brexit fără acord.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.