Haos in instanțe pana la decizia CCR! Toni Neacșu, avertisment dupa valul de pensionari: 'Varful crizei inca nu a fost atins'

Postat la: 15.02.2020 02:48 | Scris de: E-politic

Avocatul Toni Neacșu atrage atenția asupra unui fenomen ce s-a petrecut în ultima lună! 43 de judecători și 29 de procurori au ieșit deja la pensie din momentul începerii scandalului cu pensiile lor de serviciu, susține avocatul, punctând că vârful crizei încă nu a fost atins, CCR urmând să discute pe 18 martie sesizările ÎCCJ și ale Avocatului Poporului referitoare la Legea privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limita de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale.

Ciocnire explozivă - Radu Banciu, furtunos după ce Tapalagă, CTP și Ion Cristoiu au criticat scutirea jurnaliștilor de impozit: 'Oameni cu leafă mare, nababi'

„43 de judecători și 29 de procurori au ieșit deja la pensie din momentul începerii scandalului cu pensiile lor de serviciu. Iar asta în numai 3 ședințe ale Secției pentru judecători și 4 ale Secției pentru procurori (adică într-o lună). Ca să aveți posibilitatea unei comparații, în 2018 (pentru când am datele exacte, dar situația e similară și pentru 2019) în întreg anul au ieșit din sistem prin pensionare 226 de judecători și 102 procurori.

Vârful crizei încă nu a fost atins, Curtea Constituțională urmând să se pronunțe abia pe 18.03.2020.
Pe lângă eliminarea pensiei de serviciu, presiunea în vederea ieșirii neprogramate din sistem este mărirea vârstei de pensionare pentru magistrați.

Un număr mai mic de judecători și procurori și ieșirea intempestivă a unei întregi generații înseamnă pe de o parte lungirea duratei proceselor, creșterea timpilor de așteptare, iar pe de altă parte scăderea experienței profesionale pe ansamblul sistemului”, scrie Toni Neacșu pe Facebook.