Dr. Alexandru Rafila va reprezenta regiunea in cadrul Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sanatații

Postat la: 13.09.2017 22:55 | Scris de: E-politic

Comitetul Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa l-a desemnat, miercuri, pe prof. dr. Alexandru Rafila să reprezinte regiunea în cadrul Comitetului Executiv al OMS, au declarat, pentru AGERPRES, participanți la reuniunea OMS de la Budapesta.

b41ccea7-aa8e-4a68-b889-a56990038042

Foto: (c) prof. dr. Alexandru Rafila/Arhiva personală

La Budapesta se desfășoară lucrările celei de a 67-a sesiuni a Comitetului Regional al OMS pentru Europa, care include 53 de state.

Miercuri, România a fost aleasă alături de Germania, Finlanda și Israel să reprezinte regiunea în cadrul Comitetului Permanent al OMS începând din luna mai 2018.

România va avea ca reprezentat pe prof. dr. Alexandru Rafila, ales datorită experienței acumulate la nivel național și internațional în domeniul sănătății publice.

Foto: (c) prof. dr. Alexandru Rafila/Arhiva personală

Alexandru Rafila a fost timp de trei ani membru al Comitetului Permanent al Biroului OMS pentru Europa, a ocupat numeroase funcții publice în Ministerul Sănătății și este profesor la UMF "Carol Davila".

Comitetul Executiv al OMS stabilește temele și liniile directoare din domeniul sănătății la nivel mondial și ia deciziile privind modul de implementare a acestora, are sediul la Geneva și este alcătuit din 32 de experți aleși din rândul celor 193 de state membre.

AGERPRES/(AS — autor: Carmen Velicu, editor: Florin Marin, editor online: Daniela Juncu)