Caz REVOLTATOR in handbalul feminin: Un celebru club le-a facut jucatoarelor test de sarcina, fara permisiunea lor

Postat la: 15.02.2020 02:24 | Scris de: E-politic

Un club de handbal din Franţa le-a făcut jucătoarelor test de sarcină fără permisiunea lor. Acţiunea este ilegală şi reprezintă o încălcare a vieţii private a jucătoarelor.

Liga Feminină de Handbal a contactat clubul incriminat că a făcut teste de sarcină jucătoarelor fără consimțământul lor şi aşteaptă o explicaţie.

Citește și: A fost detonată nucleara, după reținerea lui Beuran: Urmează Arafat

Deşi Federaţia Franceză de Handbal nu a dezvăluit numele clubului, potrivit presei din Franţa se pare că este vorba de echipa Nantes.

„Ca parte a evaluării biologice efectuate înainte de începerea sezonului, analizele nivelului hormonal Beta HCG pentru descoperirea sarcinilor ar fi fost prescrise de către medicul clubului fără permisiunea jucătoarelor. Acest control este ilegal şi nu doar încalcă viaţa privată a jucătoarelor, ci şi compromite intimitatea acestora”, scrie în comunicatul Federaţiei Franceze de Handbal.

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran

La echipa Nantes evoluează şi Alexandrina Barbosa, fostă jucătoare la Rulmentul Braşov şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar şi Camille Ayglon, fostă jucătoare la CSM Bucureşti.