Bursele iși revin din șocul provocat de epidemia Covid-19: semnalul a fost dat din SUA

Postat la: 26.03.2020 06:32 | Scris de: E-politic

Indicele american S&P 500 a încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere pentru a doua zi consecutiv, investitorii aşteptându-se ca Senatul să adopte un pachet masiv de măsuri fiscale, de 2.000 de miliarde de dolari, pentru susţinerea companiilor şi a populaţiei afectate de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Citește și: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 2,33%, S&P 500 cu 1,13%, iar Nasdaq Composite în timp ce Nasdaq Composite a scăzut cu 0,45%, informează News.ro.

Dow Jones Industrial Average a crescut cu peste 13% în ultimele două zile, susţinut de acordul dintre Casa Albă şi liderii Congresului pentru un uriaş pachet de stimulare pentru combaterea declinului economic provocat de pandemia de coronavirus.

Declinul indicelui Nasdaq Composite a fost determinat de evoluţia negativă a acţiunilor Facebook, Amazon Apple, Netflix şi Alphabet, compania mamă a Google.

Acţiunile s-ar retras în ultimele minute alte tranzacţiilor de la maximele atinse pe parcursul şedinţei în urma unei declaraţii a senatorului democrat Bernie Sanders, care a spus că este pregătit să blocheze proiectul de măsuri de stimulare până când vor fi incluse condiţii mai stricte pentru un fond de asistenţă corporativă de 500 de miliarde de dolari. Pe parcursul şedinţei, indicele S&P 500 a crescut cu până la 5,1%, iar Dow Jones cu până la 6%.