BOMBA Institutul Oncogen, care a anunțat ca a produs vaccinul anti-coronavirus, a semnat acordul cu Institutul Cantacuzino

Postat la: 27.05.2020 14:16 | Scris de: E-politic

Informație bombă de la Timișoara. Institutul Oncogen, care a anunțat că a produs vaccinul anti-coronavirus, a semnat acordul cu Institutul Cantacuzino.

Citește și: TRAGEDIE Accident cu ȘAPTE victime - Doi români au MURIT, în microbuzul care îi ducea la muncă, în Olanda

Centrul OncoGen din Timişoara a câştigat competiţia deschisă de Ministerul Educaţiei si Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin importriva virsului SARS-nCoV-2. Deşi mulţi s-au îndoit de competenţele cercetătorilor de la Timişoara, OncoGen a semnat şi acordul de colaborare cu Institutul Cantacuzino pentru producţi vaccinului. “La OncoGen susţinem dezvoltarea cercetării medicale şi creşterea competitivităţii României. Avem încredere în cercetătorii români şi în capacitatea lor de a schimba România în bine. În acest sens, am semnat un acord de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în ţara noastră, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanţial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producţiei de vaccinuri”, a transmis Virgil Păunescu, directorul Oncogen din Timișoara, conform Adevărul.ro.