Arte marțiale mixte: Jon Jones, deposedat de titlul de campion UFC

Postat la: 14.09.2017 10:54 | Scris de: E-politic

Jon Jones, unul dintre starurile artelor marțiale mixte (MMA), a fost deposedat de titlul de campion UFC la categoria semigrea, după ce a fost depistat pozitiv cu ocazia unui test antidoping, informează Reuters.

a7b1fe71-66b1-4240-96ef-434cb901197c

Jones a fost testat pozitiv la un steroid, înaintea meciului cu compatriotul său Daniel Cormier, disputat pe 29 iulie, pe care l-a câștigat prin KO tehnic în repriza a treia. Contraexpertiza efectuată marți s-a dovedit, de asemenea, pozitivă, astfel că rezultatul meciului a fost anulat de către Comisia sportivă a statului California, iar Cormier a reintrat în posesia titlului de campion, pe care îl pierduse în fața lui Jones.

În vârstă de 30 ani, Jon Jones a mai deținut acest titlu în urmă cu doi ani, însă i-a fost retras de către UFC din motive disciplinare, după un accident rutier în urma căruia a fugit de la locul faptei.

În iulie 2016, el ar fi trebuit să lupte cu Cormier pentru centura de campion, însă nu a mai apucat, fiind suspendat pentru un an, după un control antidoping efectuat înaintea meciului, care s-a dovedit pozitiv la două substanțe interzise.

Fiind recidivist în materie de dopaj, Jones riscă acum o suspendare pe o perioadă de patru ani.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)