ALERTA Comisia de la Venetia a confirmat ca a primit cererea Guvernului de revocare a lui Tudorel Toader

Postat la: 27.05.2020 14:31 | Scris de: E-politic

Informații de ultimă oră. Solicitarea formulata de Ministerul Justiției in urma deciziei CEDO in favoarea Laurei Codruta Kovesi, privind revocarea funcției de membru al Comisiei de la Veneția a ajuns la Comisie, a confirmat pentru Ziare.com de Panos Kakaviatos, purtatorul de cuvant al Comisiei.

Citește și: TRAGEDIE Accident cu ȘAPTE victime - Doi români au MURIT, în microbuzul care îi ducea la muncă, în Olanda

 

Rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei şi fost judecător al Curţii Constituţionale, a reacţionat la începutul lunii noiembrie la informaţia că şi-ar putea pierde statutul de membru titular al Comisiei de la Veneţia. Publicaţia "Europa liberă" nota că Guvernul Orban ar putea cere în luna decembrie înlocuirea lui Tudorel Toader din calitatea de reprezentant al României.

"Era previzibil acest demers, în condițiile în care mulți sunt cei care își doresc să fie membri titulari în Comisia de la Veneția. Rămâne de văzut. Guvernul anterior a menținut calitatea de membru supleant pentru Bogdan Aurescu. Cel mai probabil este faptul că voi trimite o scrisoare deschisă către președintele Comisiei de la Veneția. Eu cred că vor face un astfel de demers", a declarat Tudorel Toader, pentru STIRIPESURSE.RO.