Advocaat (selecționer Olanda) - Nu ne așteptam sa caștigam așa de ușor in Romania

Postat la: 15.11.2017 01:25 | Scris de: E-politic

Selecționerul echipei naționale de fotbal a Olandei, Dick Advocaat, a declarat, marți seara, într-o conferință de presă, că nu se aștepta la o victorie așa de ușoară în amicalul cu România (scor 3-0), în special după ce a văzut amicalul de săptămâna trecută câștigat de "tricolori" cu 2-0 în fața Turciei.

f934c4f0-930a-41d8-bbdd-0845b8ff611d

*Contra — E un duș rece binevenit, dar nu cred că am jucat atât de prost încât să pierdem cu 0-3

"Nu știi niciodată la ce să te aștepți când joci în deplasare cu România. Ei au jucat foarte bine în precendentul amical cu Turcia. Așa că nu ne așteptam să câștigăm așa de ușor, cu 3-0, în România. Dar a fost un meci important pentru noi. E un sentiment plăcut să ne întoarcem acasă știind că din ultimele 8 partide am câștigat 7. E un moral bun pentru a o lua de la capăt (n.r — după ratarea calificării la CM 2018)", a spus Advocaat.

"Am văzut meciul naționalei României cu Turcia și am observat presingul ei. Atunci au jucat mai mult 4-2-4. Știam asta și trebuia să facem ceva în acest sens. La început a fost un pic dificil, dar apoi am dictat jocul și ne-am creat ocazii bune. Am marcat 3 goluri într-o partidă în deplasare. Iar pentru Olanda nu e ușor să înscrie 3 goluri în deplasare", a adăugat el.

Dick Advocaat a menționat că nu s-a răzgândit asupra deciziei de a renunța la funcția de selecționer. "Voi renunța la funcția de selecționer, nu am revenit asupra deciziei. Am hotărât asta în momentul în care am semnat contractul cu federația olandeză. Am spus la momentul respectiv că nu voi rămâne în funcție indiferent dacă ne vom califica la Cupa Mondială sau nu", a afirmat Advocaat.

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de selecționata Olandei cu scorul de 3-0 (0-0), marți seara, pe Arena Națională din București, într-un meci amical. Aceasta a fost ultima partidă a primei reprezentative din acest an, următoarea fiind programată în luna martie împotriva unui adversar încă nestabilit.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Adrian Dădârlat)