Acestea sunt cele mai frecvente cuvinte folosite de sinucigași: Cum pot fi evitate tragediile

Postat la: 15.02.2020 03:24 | Scris de: E-politic

Crisis Text Line, un serviciu de prevenire a sinuciderilor care funcţionează pe bază de mesaje scrise, a dat publicităţii cuvintele folosite cel mai frecvent de sinucigaşi, iar acestea sunt „ibuprofen”, „excedrină”, „acetaminofen”, „800 mg”. Lor li se alătură un emoji, cel care indică o pastilă.

Crisis Text Line, un serviciu de prevenire a sinuciderilor prezent în SUA, Canada şi Marea Britanie, a făcut publice cuvintele folosite cel mai frecvent de sinucigaşi. Potrivit specialiştilor, descoperirea este una suprinzătoare, întrucât majoritatea s-ar aştepta la cuvinte precum „ajutor”, „trist”, „disperat”, dar acestea indică doar „sentimente îngrozitoare”, informează mediafax.ro.

Citește și: Lovitură pentru cei care locuiesc la bloc! Veți fi penalizați

„De fapt, cuvintele pe care trebuie să le cauţi sunt cele legate de modalitatea prin care încerci acel lucru teribil”, a spus Nancy Lublin, fondatoarea Crisis Text Line.

SUA se confruntă cu o creştere a numărului de sinucigaşi. Potrivit autorităţilor, în 2018, peste 48.000 de persoane s-au sinucis.

Citește și: Cine ar fi îngenuncheat-o pe Ana Birchall – De ce nu ar fi ajuns ministru în Guvernul Orban

Serviciile de prevenire a sinuciderilor, care funcţionează fie pe bază de apeluri telefonice, fie prin mesaje text, pot fi utile în situaţii de criză.

De la lansare, în 2013, Crisis Text Line a primit 129 de milioane de mesaje. Serviciul foloseşte algoritmi pentru a detecta mai bine persoanele cu risc înalt, astfel încât cazurile cele mai grave să aibă prioritate. Potrivit lui Lublin, noul algoritm are o acurateţe de 86%.

Citește și: Izbucnire-fulger a lui Rareș Bogdan: Minciună sfruntată. PNL n-a scutit pe nimeni de taxe .