Petele "oamenilor noi". Băsescu își face un nou partid la Bruxelles?

Postat la: 30.05.2019 13:38 | Scris de: ZIUA NEWS

Petele

Eu înțeleg că "revoluția oamenilor noi" a câștigat la urne și că va popula Bruxelles-ul, dar ce ne facem acum, că învingăreții nu-s deloc noi. Mai mult chiar, mulți dintre ei sunt chipuri ale epocii Băsescu travestite, peste noapte, în "politicieni frumoși și liberi".

Așa e plusistul Dacian Cioloș, care dacă n-ar fi fost parașutat de Băsescu în funcția de Comisar European pentru Agricultură, n-ar mai fi avut vreo carieră politică, alta decât cea din tinerețea-i ciudată, de la PUNR. Da, Cioloș si Cristian Ghinea (ONG Soros), Dragos Pâslaru (Min Muncii), Dragos Tudorache (Min Interne), cei care au guvernat cu Vasile Dâncu. Apropo, Cioloș e cel care a lăsat primăriile într-un singur tur, cel căruia Securitatea i-a virat la cheie un partid politic... Halal om nou, nenică!

Tot "noi" pozează și liberalii Gheorghe Falcă, Vasile Blaga, Mircea Hava și Siegfried Muresan, Daniel Buda, Marin Jean Marinescu care - o știm cu toții! - au fost băsiști de marcă, în momente de fast ale vieții lor norocite cu funcții babane. Acestora li se adaugă Eugen Tomac, firește, care nici n-ar fi existat politic, prin România, dacă Traian Băsescu n-ar fi respirat deasupra creștetului său. Și acestea sunt doar cele mai elocvente și mai la îndemână nume. Așadar, la vremuri noi, tot ei, vechii și noii băsiști!

Simona Man