Dăncilă studiază tehnica asediilor....

Postat la: 18.11.2019 19:10 | Scris de: ZIUA NEWS

Dăncilă studiază tehnica asediilor....

M-am convins. Cu doamna Dăncilă, chiar dacă și-a îmbunătățit substanțial imaginea, nu e bine să ai decât relații principiale... Altfel, e aptă fizicește și pregătită moralicește să dea buzna peste tot ca să-ți facă zile fripte...

Motto-ul ei te furnică până în tălpile picioarelor, ca să fim cât mai exacți. Citez. "Dacă tu nu mă vrei, eu te vreau!" Precum Rambo, zilele acestea, s-a antrenat ca să scoată din balamale uși bine sudate, uși de garaj, uși universitare, chiar și uși de frigider! Și-a pus la punct un întreg arsenal daco-roman dedicat asediilor rapide și eficiente. Și-a vopsit calul în culoarea maro ca să fie confundat cu o balegă, ceea ce i-a reușit, dar după ce a extras broșa din aranjamentul floral.

Strategii au studiat până la exasperare toate formulele posibile în cazul unui asediu de durată, prilej cu care ar încerca să-l flămânzească pe președinte... Și câte și mai câte nu ar putea să facă! De pildă, să îl muște de un picior pe adversarul dumneaei din turul 2. Nu este de glumă cu Viorica Dăncilă, gata să distrugă din fașă dezbatera finală. La ora la care scriu aceste rînduri, fosta noastră Doamnă de fier e încă în fierbere! Să dea buzna sau să intre cu berbecele peste Iohannis?

Olari, olarioooooo...Să-l asedieze sau nu conform declarației sale de război!? Nu știam că fierbe așa tare sângele în fetele din Teleorman! Dăncilă a dat în clocot. Să fim sinceri, foarte puțini dintre noi au intuit un asemenea final de poveste. Un final mult mai incandescent decât dramoleta dintre Romeo și Julieta, unde s-a prăbușit balconul. Și când te gândești că totul a plecat de la recunoașterea simplistă a personajului principal și de la modul în care Iohannis i s-a adresat Vioricăi cu apelativul Vasilica!!

"Dacă tu nu mă vrei la discuții, eu vin ca măcar să te ascult!" Așa sună noua amenințare cu gust de ciorbă rădăuțeană. După cum se știe, Iohannis nu este de acord să participe la o dezbatere electorală alături de Viorica, scuzați, care nu știe ce este frica! Ca răspuns la refuzul său ostil, fosta doamnă premier amenință că îl va bloca pe președinte în clădirea unde este programată întâlnirea sa cu ziariștii, invitații și analiștii politici... Ca să-i iasă bine noua sa intrigă politică, studiază tehnica asediilor de la Napoleon încoace. Mai precis de când acesta o asedia pe Iozefina "dans sa chambre"...

Ca să își ducă planurile războinice la îndeplinire, a convocat mai mulți berbeci din organizațiile PSD pentru a lua cu asalt ieșirile speciale! Viorica ar fi vrut un cal troian cu număr de Vrancea, dar ăsta balegă mult prea mult pentru o societate ca a noastră "cu prințipuri"! Că tot veni vorba de berbecii din PSD. Nu aveți impresia că în PSD Constanța e mult prea multă liniște? Nu tu un mesaj de încurajare, nu tu o pupăceală cu descărcări electrice ca de la lider felin la lideră felină. Ca între noi felinele. Ca în filmul "Jandarmul se însoară".

Nu tu o adeziune marca Felix pro Viorica! Ce fac berbecii din PSD Constanța? Dau cu banul pe tema aderăriilor la o grupă mare din partid. Cumva gruparea lui Oprișan de la Vrancea? Nu eu scriu de un an de zile de chestia asta? Au aruncat cu banul în sus și acum așteaptă răspunsul gravitației în jos. Nu o să mă credeți, dar mai greu circulă banul de sus în jos, înregistrându-se deja întârzieri majore. Fiind vorba de soarta Viorichii în cazul unui eșec la prezidențiale, Felix și ai lui se grupează, cu gura căscată, în jurul monedei aruncate în sus, după cum procedează arbitrii la fotbal. Din cauza frecării, însă, mai au de așteptat!

Lucian Cristea