Cazinoul din Constanța sau salamul de soia?

Postat la: 18.01.2020 14:52 | Scris de: ZIUA NEWS

Cazinoul din Constanța sau salamul de soia?

Vă aduceți aminte de una dintre scenele celebre din serialele cu Stan și Bran în care cunoscutul cuplu de comici intră în conflict cu un cetățean și încep să își dezmembreze reciproc mașinile? Progresiv și cu un calm de-a dreptul diabolic, Stan și Bran acționează ca doi mecanici auto cu diplome de excelență. Întâi smulg un far, apoi pe al doilea, o aripă, plăcuța cu numerele de înmatriculare. După care cei doi intră în profunzime: bujii, claxon, canapele etc.

Ceea ce mă exasperează plăcut la cei doi actori, exasperare care mă face să râd ori de câte ori revăd scena cu pricina, este, repet, calmul lor imperturbabil! În același timp, celălalt protagonist al filmului continuă și el programul său de demolare până la desființarea mașinii adversarilor săi, transformată și ea într-un morman de fiare vechi...

Asistăm, în aceste zile, la un conflict oarecum asemănător, dar, desigur, la alți parametri și cu alte personaje în rolurile principale. Fără mașini, dar cu Cazinoul de la Constanța în rolul principal, al unui nou conflict iscat între PSD și PNL...Nici nu au început bine lucrările de restaurare și deja s-a ajuns în poziția clasică: PNL încarcă și PSD descarcă! În continuare, mă aștept și la alte diversiuni menite să-i discrediteze pe cei care au deblocat lucrările. Tonul l-a dat domnul Babuș, de la PSD. Declarativ. Deocamdată, nici el, nici pesediștii lui, nu au aplicat tactica lui Stan și Bran...Dacă au de gând să demoleze noaptea ce construiesc liberalii ziua, îi sfătuiesc să înceapă cu aripa dinspre mare. E mai șubredă și la adăpost de ochiul vigilent al opiniei publice. Nu m-ar mira ca, într-o zi, zugravii să rămână agățați sub soare ca niște parașute fără titulari!

Pesediștii se pricep foarte bine la mutatul schelelor dintr-un loc în altul, dar în cazul Cazinoului au greșit decisiv. Au uitat de ani de zile schelele pe Cazinou și nu le-au mai putut recupera nici cu Fifi înaripatul! Dacă pesediștii nu s-ar fi culcat pe o ureche, acum, liberalii nu ar mai avea ce debloca și pesediștii ce regreta!
Fostul primar Radu Mazăre, îmbrăcat în haine militare, vizita Cazinoul ca pe o cazemată! Echipa lui promitea Cazinoul, marea și sarea, în timp ce dumnealui se uita în larg după zmee! Se mai întâmplă uneori să alergi singur pe un stadion și să ajungi al doilea! Pesediștii au avut tot tortul în brațe, dar au venit din urmă liberalii și i-au lăsat doar cu blatul! Domnul Babuș îi critică pe liberali că au venit și s-au pozat în fața ruinelor ca niște simpli turiști! Pe Babuș îl ador, pentru că are umor! Au mai trecut pe la noi grupuri de turiști străini care s-au pozat cu clădirea Comandamentului Marinei Militare și nu s-a sesizat nimeni!

Ce importanță are o banală poză de colectiv?! Este ăsta un motiv de oftică colectivă în PSD? Atunci, e grav! Să ne așteptăm la gesturi extreme? De pildă, suflatul nasului cu putere pe balconul care stă să cadă? Un concert de rock cu boxele date la maxim! Dacă Stan și Bran din PSD sunt puși pe demolat, la general spus, le fac o recomandare. Să apeleze la specialiștii care au demolat "Continentalul" din Constanța!

Mă întorc la cazul "Cazinoului". Eu zic că rezoluția "simplă ca și regula de același calibru" e la mintea oricui! Citez: Dacă începi ceva, TERMINĂ! Dacă nu poți, lasă-l pe cel care poate! Într-o zi, dacă liberalii se vor apuca să curețe orașul Constanța și de celelalte ruine, mă tem că pesediștii vor reacționa la fel! Adică,zic eu, vor merge tot pe mâna lui Stan și Bran!

Ca parodia să fie parodie în toată regula, sunt personaje din și de pe lângă PSD care vorbesc despre Cazinoul Constanța ca despre salamul de soia. Știți care era regula după revoluție. Nu ai mâncat salam de soia, nu contezi! Așa și cu Cazinoul. Nu ești pesedist, nu contezi, indiferent ce recondiționezi!

Lucian Cristea