Cătălin Țibuleac- Guvernatorul potrivit pentru Delta Dunării!

Postat la: 13.06.2019 08:37 | Scris de: ZIUA NEWS

Cătălin Țibuleac- Guvernatorul potrivit pentru Delta Dunării!

Încă de pe vremea când lucram la "România liberă", m-am implicat, în măsura posibilităților mele, în problemele ce privesc soarta Deltei Dunării. Am pledat, ca și acum, pentru promovarea unor oameni competenți în instituțiile și organismele care ar trebui să se implice mai mult în protejarea acestei veritabile comori a naturii - Delta Dunării.

Spre dezamăgirea mea, ani de-a rândul, am constatat că Delta este scoasă la ruleta politichiei și este tratată mai mult ca un trofeu disputat de partide! În diverse etape, după debarcarea lui Eugen Tarhon, pe la conducerea Rezervației Biosferei Delta Dunării s-au perindat tot felul de aventurieri și neaveniți promovați de la București. Birocrații de la "centru" nu se pupă cu Biosfera Delta Dunării. Un aventurier, care pretindea că este o mare vedetă de televiziune, a transformat Rezervația în reality show. Ca toți cei care nu cunosc limbajul Deltei și esența ei. Partidul Democrat a făcut ravagii în această zonă fără egal sau termeni de comparație din țara noastră. L-a impus pe un anume domn Svoronos la conducerea ARBDD, care știa Delta Dunării doar din filmele documetare! Sunt cunoscute scandalurile de pe vremea lui de la Tulcea! Sigur, aș putea să continui cu jaful din Deltă, dar cred că, în momentul de față, mult mai important este prezentul pentru soarta Rezervației.

De aceea, m-am bucurat foarte mult când am auzit că domnul Cătălin Țibuleac a fost propus pentru funcția de Guvernator al Deltei Dunării! În fine, mi-am zis, după Lucian Simion sau Virgil Munteanu, este promovat din nou un om care a demonstrat că se poate face performanță chiar și în condiții de austeritate... Cătălin Țibuleac este un om de echipă, exigent, disciplinat și serios, care știe să își respecte partenerii și cuvântul dat. Avându-l de partea sa pe Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, precum și alți colaboratori, a contribuit substanțial la creșterea cotei turismului în Dobrogea de Nord și implicit Delta Dunării. Ca să sprijine eficient turismul din zonă, a creat Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării(AMDTDD). A dovedit că, dacă vrei, poți să faci turism de calitate în Delta Dunării. A demonstrat că, inclusiv iarna, Delta Dunării dispune de resurse importante pentru organizarea unor acțiuni și manifesări specifice zonei. Anul trecut, județul Tulcea a obținut rezultate remarcabile în turism. Nu mai vorbim de numărul considerabil de turiști care au petrecut anul acesta Sărbătorile Pascale și 1 Mai.

Ori, se știe, cu câteva excepții, foștii guvernatori au neglijat exact turismul! În condițiile în care Delta Dunării dispune de resurse inepuizabile! Indiferent de starea lor spirituală, eu numesc asta lipsă de profesionalism! Sau poate cred unii că turismul se dezvoltă de la sine cu o saramură și trei obleți! Datorită acțiunilor promovate de Cătălin Țibuleac, Delta Dunării și Dobrogea de Nord reprezintă o destinație care cuprinde toate clasele, de la hoteluri de lux până la pensiuni obișnuite și amenajări pescărești din stuf pentru cei înfrățiți cu natura! Sigur, ARBDD nu înseamnă doar turism! În ce privește posibila numire a lui Cătălin Țibuleac într-o funcție foarte importantă, nu pot să spun decât atât: "Țibuleac este Guvernatorul potrivit!" La ora la care scriu aceste rânduri, nu am confirmarea oficială a numirii noului guvernator al Deltei Dunării, dar este relevant faptul că printre favoriți se numără și un profesionist adevărat! Înseamnă că sunt semne bune în ce privește aprecierea la justa valoare a președintelui AMDTDD, Cătălin Țibuleac.

Lucian Cristea